Reforçant la Col·laboració Sanitària: Acord entre Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa

La Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa han enfortit la seva col·laboració en l’atenció sanitària mitjançant la signatura d’un conveni que amplia l’abast del ja existent. Aquest nou acord, rubricat pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, a Requena (València), no sols millora l’atenció sanitària transfronterera, sinó que també inclou la col·laboració en activitats de recerca, docència i formació.

El conveni facilita que els ciutadans de cinc municipis de la Vall d’Aiora siguin atesos a l’hospital d’Almansa, mentre que els residents de 22 localitats de Conca podran rebre atenció a l’hospital de Requena.

Mazón ha emfatitzat que aquesta mesura es basa en l’equitat, la coordinació i el sentit comú, i García-Page ha subratllat la importància d’eliminar fronteres que generin ineficiència en els serveis públics. Tots dos líders polítics han advocat per avançar cap a l’harmonització dels serveis sanitaris a Espanya.

El president ha destacat que aquest conveni beneficiarà a més de 13.000 ciutadans directament i ha expressat la seva voluntat d’aconseguir acords similars amb altres regions limítrofes amb la Comunitat Valenciana, promovent la coordinació sobre la competència.

Mazón també ha instat una reforma urgent del sistema de finançament per a avançar en l’equitat i solidaritat sanitària, amb l’objectiu de garantir els serveis públics per a tots els ciutadans.

García-Page ha ressaltat la importància de la col·laboració en l’àmbit sanitari i ha anomenat a l’harmonització tècnica dels serveis públics per a tenir un sistema sanitari nacional efectiu i eficient, malgrat la gestió autonòmica.

Compartir en redes sociales