Primera Trobada de Música Valenciana «Tio Canya» a Riba-roja de Túria

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria celebrarà diumenge que ve 8 d’octubre a les 19.00 hores la primera Trobada de música valenciana «Tio Canya» en el Parc Municipal Maldonado.

Aquest esdeveniment, que comptarà amb la participació d’altres grups valencians com a Tramuntana, Miquel Gil i Tesa, té com a objectiu reivindicar la cultura i la música creada i interpretada per artistes valencians en virtut de la seua llibertat d’expressió i la seua llibertat de creació artística recolzada per la legislació i la Constitució.

La iniciativa de Riba-roja de Túria va sorgir arran de la controvèrsia que es va generar en la localitat de Torrent i que es va estendre a la resta de la Comunitat Valenciana després que es retirara el nom del líder del grup Al Tall, Vicent Torrent, de l’Auditori Municipal d’aqueixa població al juliol passat.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria busca destacar la qualitat artística i musical dels grups valencians i, per a això, comptarà amb la participació especial del fundador del grup musical ‘Al Tall’, Vicent Torrent. A més, serà una excel·lent oportunitat perquè un grup local com a Tramuntana compartisca cartell amb figures consagrades.

Al Tall és un dels grups valencians que des de la dècada de 1980 ha promogut l’ús del valencià en les seues actuacions a la Comunitat Valenciana, juntament amb altres artistes i grups. De fet, l’himne «Tio Canya», creat per Al Tall, és un dels lemes reivindicatius més coneguts i estesos en el territori valencià, ja que representa la defensa de la identitat i els orígens.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria recentment va aprovar una moció, recolzada per PSPV, Compromís i EU-Podem, en la qual es declara al municipi com un lloc cultural i lliure de censura després dels vetos que han patit diverses produccions i expressions culturals en diferents parts d’Espanya. La moció va ser aprovada amb el vot en contra de Vox i l’abstenció del Partit Popular.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta reunió «és la millor manera de reconéixer el treball desenvolupat per molts grups i artistes valencians a la Comunitat Valenciana durant anys, que han contribuït a posar en valor l’ús del valencià en la creació artística». Raga va destacar la participació del grup local Tramuntana i va assenyalar que «des de l’Ajuntament de Riba-roja treballem per a fer costat als nostres joves en els seus primers passos en el món de la cultura, ja que els començaments són difícils i és quan més el necessiten».

Compartir en redes sociales