Primera Fallera Major Infantil amb Diversitat Funcional en El Palau

La comissió fallera de València L’Antiga Senda Senent-Alameda, coneguda afectuosament com El Palau, ha anunciat que per a l’any 2025, la seua fallera major infantil serà Alejandra, una xiqueta que ha superat el desafiament del dany cerebral adquirit, convertint-se així en la primera representant d’una comissió amb diversitat funcional.

En una emotiva carta publicada en Facebook per la presidenta de la comissió, Begoña Gómez-Cecillo, es destaca que aquest nomenament és un «repte de superació, força i treball», i que la falla es bolcarà a fer costat a Alejandra per a visibilitzar la seua situació i contribuir a la integració de persones que enfronten desafiaments similars.

La família d’Alejandra comparteix en la missiva la història de la seua filla, qui ha demostrat una força admirable en sobreviure a un accident impossible i superar cada obstacle en el seu camí. Ser fallera major infantil és un honor i un símbol d’esperança i visibilitat per a tots els xiquets que enfronten desafiaments similars.

Consideren que Alejandra és un exemple vivent que la determinació i l’esperit humà poden superar les majors adversitats. Els pares expressen el seu orgull en veure a la seua filla assumir un rol tan significatiu, portant amb si un missatge important: que els xiquets amb dany cerebral tenen un lloc en la societat i que els seus assoliments són dignes de celebració.

Confien que la història d’Alejandra inspire a uns altres i destaquen que la seua designació com a fallera major infantil és un símbol que els límits no existeixen i que cada xiquet té el dret a brillar amb llum pròpia. Junts, esperen construir un futur més inclusiu i esperançador.

Per al pròxim curs faller, la comissió comptarà amb Amariel, el germà d’Alejandra, com a president infantil, continuant així amb un llegat d’inclusió i suport mutu.

Compartir en redes sociales