La Nova Llei Educativa del PP i Vox Serà Aprovada Definitivament aquest Dijous

La llei educativa impulsada pel PP i Vox quedarà aprovada definitivament aquest dijous, després d’haver-se debatut aquest dimecres en el ple de Les Corts Valencianes les esmenes parcials que quedaven pendents, l’últim tràmit necessari per a la proposició de llei.

La norma, que els seus impulsors denominen «de llibertat educativa», deroga la Llei de Plurilingüisme de 2018 per a tornar al model de les dues línies (valencià i castellà) i contempla, entre altres coses, l’elecció per part de les famílies de la llengua en l’ensenyament dels seus fills i filles.

A més, la futura llei, sobre la qual un informe del Consell Valencià de Cultura (CVC) afirma que planteja «una clara reducció del valencià» en l’educació, permetrà que l’alumnat de totes les etapes educatives puga fer els exàmens en valencià o en castellà a la seua elecció, independentment de la llengua vehicular de l’assignatura.

Al costat d’aquesta llei, el dijous s’aprovaran definitivament també la llei sobre la radiotelevisió valenciana, impulsada pel PP i Vox, i la llei que modifica l’Agència Antifrau, presentada només pel PP encara que compta amb el suport del seu soci de govern.

Compartir en redes sociales