La Generalitat invertirà 23 milions d’euros per a l’arribada del metro al centre urbà de Riba-roja

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga juntament amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró han presentat hui l’estudi de viabilitat de prolongació de la línia 9 de Metrovalencia que permetrà que el metre arribe al nucli urbà de Riba-roja. A l’acte han assistit la Directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer i la Secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez Herrero.

L’estudi encarregat per la Generalitat, confirma la viabilitat tant econòmica ,ambiental i social, de la construcció d’un túnel des de l’actual estació de metro que permetrà tindre una nova estació en el centre del municipi,en concret fins al Barranc dels Moros i que connectarà amb el Parc Natural del Túria.

La consellera ha assenyalat que “es tracta d’una actuació d’envergadura, que compta amb un pressupost total d’entre 22 i 23 milions d’euros que facilitarà la proximitat del servei públic al municipi i fomentarà una mobilitat més segura i sostenible a la comarca”.

Per part seua, l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha manifestat que “aquest és un compromís que adquirim amb la ciutadania i hui és el primer indici clar que portarem el metre al centre de centre urbà”. Es tracta de “una reivindicació històrica del nostre poble, portar el metre al centre urbà i en subterrani, i connectar tota la mobilitat a través del Barranc dels Moros, des del Parc Natural a tot el centre urbà fins als conservatoris de música i dansa”, ha afegit.

Aquesta gran infraestructura prevista per a la pròxima legislatura se suma al projecte “Porta del Túria” que serà finançat amb els 2 milions d’euros aconseguits pel consistori a través dels fons Next Generation. “Porta del Túria” de l’estudi d’enginyeria Vetges La teua i Mediterrania SLP, serà un parc urbà dones d’on estarà la nova estació en el Barranc dels Moros fins al Parc Natural del Túria amb itineraris per als vianants i rodats. Una zona d’esplai urbà que s’emmarca en el Pla Director del Barranc dels Moros per a la seua renaturalització.

Després de la confirmació de la viabilitat del projecte s’obri una primera etapa de l’actuació on se seleccionarà l’alternativa més adequada, tenint en compte els condicionants geotècnics i constructius, buscant la menor afecció als veïns i veïnes durant l’execució de les obres, la millor integració amb el nou disseny del Barranc dels Moros i la major accessibilitat. Per a aconseguir el millor projecte ha sigut fonamental l’estudi de viabilitat que ha tingut en compte la seua compatibilitat urbanística, ambiental i territorial de l’actuació.

Millor projecte per a la nova estació

Finalment, la consellera ha assenyalat que “a la fi de 2025 es podrà adjudicar l’obra i l’inici d’obres per al 2026. Les obres, en tractar-se d’un projecte subterrani, podrien prolongar-se entre 18 mesos i dos anys de duració”.​

Compartir en redes sociales