La Fiscalia Provincial de València sol·licita la reobertura de la recerca sobre l’incendi de Campanar

La Fiscalia Provincial de València ha presentat novament davant l’Audiència Provincial una sol·licitud per a admetre el recurs dels familiars de les víctimes mortals de l’incendi de Campanar. Aquest recurs busca la reobertura de la recerca judicial sobre el succés ocorregut el 22 de febrer passat.

Segons fonts del Ministeri Públic i el promotor d’aquest recurs, en l’escrit presentat davant l’Audiència Provincial, el fiscal recolza la sol·licitud de realitzar noves diligències de recerca independents de les policials. Això s’emmarca en l’incendi que va devastar un edifici residencial en l’esmentat barri valencià i que va cobrar la vida de deu persones.

El fiscal considera crucial determinar la causa de l’incendi i la seva ràpida propagació. Urgint al jutge a sol·licitar l’informe definitiu a la Policia Nacional o a establir un termini estimat per al seu lliurament.

A més, proposa recaptar l’expedient administratiu de llicències de l’edifici sinistrat per a avaluar els seus sistemes constructius i la normativa aplicable. També sol·licita informació sobre les empreses involucrades en la construcció de la façana de l’immoble.

Aquesta sol·licitud ja va ser presentada tant pels familiars de les víctimes com pel fiscal davant el Jutjat d’Instrucció 9 de València. No obstant això, el jutge va optar per mantenir el sobreseïment provisional de la recerca fins a rebre l’informe policial que ha d’esclarir l’origen i les causes exactes de l’incendi.

L’instructor havia decretat el sobreseïment provisional d’aquestes diligències prèvies el passat 8 de març, després de rebre un informe policial que descartava explícitament la possibilitat d’una causa criminal o delictiva darrere de l’incendi.

Compartir en redes sociales