La Diputació reconeix la labor dels alcaldes i alcaldesses que porten 20 anys o més en l’exercici del càrrec

La Diputació de València ha reconegut la labor dels alcaldes i alcaldesses de la província que porten 20 anys o més en l’exercici del càrrec. El president de la institució, Toni Gaspar, ha posat a estos 17 alcaldes i tres alcaldesses com a “exemple de treball i dignitat en temps de soroll i trinxeres de distracció política; bones persones respectades per les seues veïnes i veïns”. A tots i totes ha agraït “el que heu fet i com ho heu fet” i els ha convertit en protagonistes del nou claim de la Diputació: “Per sempre alcaldes i alcaldesses com vosaltres”.

El reconeixement als responsables locals que acumulen almenys cinc legislatures en el càrrec ha sigut el primer punt de l’ordre del dia del ple de març, que ha iniciat el president Gaspar reclamant “lideratges cordials que no es basen a eliminar a l’adversari”, deixant clar en quin espill mirar-se: “un alcalde i alcaldessa és el càrrec públic al qual més ajuda se li demana; l’únic càrrec al qual se li toca a la porta de casa per una necessitat; el càrrec que hauria d’haver exercit qualsevol persona que aspire a cotes superiors en política, per a assegurar una dosi mínima d’humanitat i sentit comú”.

Amb este bagatge han sigut convidats al ple els alcaldes de Picanya, Torrent, Albal, Pinet, Alginet, l’Alqueria de la Comtessa, Palmera, Picassent, La Llosa de Ranes, Gastalgar, entre altres.

De la comarca de Camp de Túria ha sigur reconegada l’Alcaldessa de Marines, Lola Celda i l’alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra.

La nòmina de responsables locals amb 20 anys en el càrrec la completen els tres representants de la institució provincial que porten almenys dos dècades al capdavant dels seus ajuntaments, cas de l’alcalde de Benaguasil i diputat provincial, Ximo Segarra; l’alcalde de Titaguas i diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera; i l’alcalde de Faura i president de la Diputació, Toni Gaspar, qui ha finalitzat la seua intervenció instant a “cooperar més i competir menys”.

Els alcaldes i alcaldesses reconeguts per la Diputació han rebut de mans del president Gaspar una rèplica de l’escultura ‘Xiqueta llegint’ de l’artista Adrià García Civera, alumne i professor de l’IVAF i becat per la institució provincial. El reconeixement s’ha fet extensible al secretari de la Diputació de València, Vicente Boquera, per la seua trajectòria de quaranta anys en la corporació.

Compartir en redes sociales