Durant la setmana del 21 al 25 d’octubre, els professors de segon curs de Batxillerat tindran accés a les estructures i models d’examen de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que en la Comunitat Valenciana se celebraran del 3 al 5 de juny de 2024. A més, se’ls permetrà opinar sobre alguns d’aquests models.
La secretària autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, ha explicat aquest divendres que les universitats van designar als especialistes encarregats d’elaborar els exàmens el passat 30 de setembre, i que aquests necessiten temps per a desenvolupar les seues propostes. «És un procés que no s’està fent més tard que altres anys, sinó en el mateix termini, o fins i tot abans», va afegir.
El canvi a la PAU de 2025, després de la publicació del Reial decret al juny, ha obligat a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CREU) a establir criteris mínims comuns entre les universitats, un procés que va culminar a la fi de setembre.
Entre les principals novetats per a les proves de 2025, destaca l’eliminació de la «optativitat màxima» instaurada durant la pandèmia, la qual cosa obligarà els estudiants a estudiar tot el temari. En l’assignatura de Llengua Estrangera de la fase obligatòria, els alumnes podran triar qualsevol idioma, independentment del que hagen cursat en el Batxillerat.
Gómez també va confirmar les dates de les proves: el 3 de juny començaran amb els exàmens de Llengua Castellana i Literatura II i Història de la Filosofia. El 4 de juny serà el torn de Llengua Estrangera i Història d’Espanya, i el 5 de juny s’examinaran de Llengua Valenciana i Literatura II, juntament amb una assignatura de la modalitat de Batxillerat cursada, que també podran triar.
Les vesprades dels tres dies estaran dedicades a la fase voluntària, que inclou assignatures optatives.