El candidat del PSPV de Riba-roja de Túria, Rober Raga, es reuneix amb les organitzacions agràries

El candidat socialista a l’alcaldia de Riba-roja de Túria, Robert Raga, s’ha compromés amb les organitzacions agràries a realitzar estudis de viabilitat econòmica i tècnica per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els pous del terme municipal. El PSPV ha afegit que, a més, durà a terme els tràmits per a la sol·licitud de finançament per als pous amb càrrec als fons europeus i un compromís per a reduir fins al màxim possible l’actual Impost de Béns immobles (IBI) rústic.

Es tracta d’un dels compromisos adquirits per Raga en la seua ronda de contactes i reunions amb les diverses organitzacions i sindicats agraris de la localitat en el marc de l’actual campanya electoral per als comicis locals del pròxim 28 de maig.

D’aquesta manera, cal destacar una ronda de contacte amb els sindicats agraris AVA-ASAJA, a més dels responsables dels pous de Riba-roja de Túria Pou de *Dalt, Pou d’Escote, Pou Sant Pasqual, Pous Desamparats, Pou València la Vella i Pou Sant Cristòfor, a més de la Comunitat de Reganes, Joves Agricultors i Professionals.

Entre les propostes plantejades destaca el citat finançament de les plaques fotovoltaiques, després del corresponent estudi de viabilitat, amb els fons Next Generation que gestiona la Generalitat Valenciana i s’habilitarà una partida pressupostària municipal d’entre 70.000 i 100.000 euros, en funció de les sol·licituds rebudes, que servirà per a aportar finançament al projecte mentre que els pous s’encarregaran de finançar la resta del cost de la instal·lació.

L’altra proposta del PSPV de Riba-roja de Túria passa per una reducció de l’impost de l’IBI rústic al mínim possible, a més d’altres compromisos electorals com l’asfaltat dels camins més transitats de muntanya i horta i la vigilància en els terrenys agrícoles amb drons per a evitar furts.

El candidat a l’alcaldia del PSPV, Robert Raga, ha qualificat de “molt positiva” la presa de contactes amb els sindicats i les organitzacions agràries “perquè es tracta d’un sector clau en l’economia del nostre municipi que tant ha contribuït al sosteniment de les famílies durant dècades i que, a més, han sigut un eix fonamental en les polítiques de revitalització ambiental en el nostre terme municipal”.

Compartir en redes sociales