Carlos Mazón Critica al Govern Central per Enganys sobre l’Aigua en l’Albufera i Retallades del Tajo-Segura

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que mentre la Comunitat Valenciana avança amb canvis positius, el Govern d’Espanya «torna a enganyar» en temes crucials com el subministrament d’aigua a l’Albufera i les retallades del transvasament Tajo-Segura.

Mazón va fer aquestes declaracions durant el ple de Les Corts Valencianes, en l’aniversari de les eleccions autonòmiques que van portar a un canvi de govern. Va respondre a les crítiques del PSPV sobre la situació política de la Comunitat Valenciana.

El portaveu socialista, José Muñoz, va acusar el Consell d’haver executat només un 5% del pressupost en deu mesos, demanant que es posen a treballar i acusant a Mazón de ser responsable d’un possible retrocés de la comunitat.

Mazón va destacar assoliments recents com l’adjudicació del segon tram del Xúquer-Vinalopó, la petició de pagament de tarifes d’autobús interurbà, les 159 banderes blaves per a la Comunitat, el primer parc accessible al Fondo d’Elx, avanços en radioteràpia adaptativa a l’hospital d’Elx, i el comité de cooperació amb les diputacions. També va esmentar la creació d’un comité de xoc per a Ford i un pla global d’ocupació.

Va qüestionar al PSPV si donaran suport a l’aplicació del mecanisme XARXA per als ajustos laborals en la planta de Ford a Almussafes.

Va criticar al president del Govern, Pedro Sánchez, i a la ministra Teresa Ribera per no esmentar la Comunitat Valenciana durant la seua campanya electoral a Alacant, i va acusar a Ribera de ser responsable de les retallades del Tajo-Segura i de negar aigua a l’Albufera.

Mazón també va assenyalar que l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero va esmentar incorrectament a Diana Morant com a futura presidenta de la Generalitat de Catalunya.

El portaveu socialista, José Muñoz, va mostrar la seua estranyesa per la falta de defensa de Mazón cap al expresident Francisco Camps, absolt recentment per l’Audiència Nacional en l’últim serrell del cas Gürtel. Muñoz va criticar la corrupció durant els governs de Camps i va suggerir al PP nomenar-li director de l’Agència Antifrau o dedicar-li un carrer.

Compartir en redes sociales