a UPV Adverteix sobre la Necessitat de Mesures Preventives per a la Conservació d’Edificis Patrimonials i Millora de la Gestió Turística

Un estudi liderat pel Centre d’Investigació PEGÀS de la Universitat Politècnica de València (UPV) adverteix de la «emergent necessitat» d’identificar mesures preventives que garantisquen la conservació dels edificis patrimonials i milloren la gestió turística d’aquests immobles i dels centres històrics de les ciutats.

Realitzat en el marc del projecte HBIMSIG-TURISME, l’estudi ha analitzat l’impacte de la saturació turística en béns patrimonials i espais públics del centre històric de València, i ha desenvolupat una nova plataforma per a la planificació turística d’aquests espais.

Aquesta és una de les principals conclusions del projecte HBIMSIG-TURISME, liderat per les investigadores María José Viñals i Concepción López González, segons informa la UPV.

L’objectiu final és crear un protocol de planificació turística que contribuïsca a la preservació del patrimoni cultural, evitant massificacions i aglomeracions que puguen danyar-lo i garantint el confort físic i la seguretat de les persones.

Viñals explica que «el patrimoni cultural arquitectònic i l’entorn urbà on es troba són un element definitori de la identitat de les societats que l’alberguen i també un dinamitzador clau de l’economia local».

«Per això, la seua conservació i una gestió adequada són fonamentals per a garantir la seua pervivència en el temps i la seua transmissió a generacions futures en bones condicions, més en un moment com l’actual, amb els problemes de saturació turística que pateixen les ciutats històriques», afig.

Compartir en redes sociales