Els veïns de Riba-roja participen en la peregrinació nocturna a la Basílica de la Mare de Déu de València

Foto: Ajuntament de Riba-roja

Dissabte la nit es va celebrar la tradicional peregrinació nocturna a la Basílica de la Mare de Déu de València convocada per la Confraria de la Verge dels Desemparats de Riba-roja.

El riu de peregrins va eixir des de la plaça de l’Ajuntament cap a València on este any es celebra el Centenari de la Coronació de la Verge.

Milers de valencians han acompanyat aquest diumenge a la Verge dels Desemparats en la tradicional «missa d’infants» i el posterior trasllat de la seua imatge de la Basílica a la Catedral, actes que enguany coincideixen amb el centenari de la seua coronació.

A les 8 del matí ha tingut lloc la «missa d’infants» a les portes de la Basílica, celebrada per l’arquebisbe de València, Enrique Benavent, qui ha demanat mantindre viva «aqueixa fe que actua per la caritat» per a poder «aportar al món l’esperança que tant es necessita».

Després de l’homilia, ha tingut lloc el multitudinari trasllat de la Verge de la Basílica a la Catedral, un acte que se celebra el segon diumenge de maig i que enguany culmina un cap de setmana dedicat a commemorar el centenari de la seua coronació.

El bon temps i l’absència de pluja han marcat la celebració d’aquest esdeveniment, en el qual milers de valencians han mostrat la devoció que senten per la seua patrona.

La imatge de la Verge ha estat vestida amb el mantell fruit de la iniciativa «Una mica de molts», promoguda per nombroses entitats culturals i cíviques valencianes.

Compartir en redes sociales